Testimonials

JurriaanJurriaan Schoffelen, dirigent

“Dit koor durft te zingen. Veel koorleden van Ex Falso hebben ooit zangles gehad; muzikaal zijn ze veelal goed onderlegd. Kortom, voor mij een voorrecht om dit koor te mogen dirigeren.” 


Foto bij testimonial HannekeHanneke Wentink, sopraan

"Ik zing al  vele jaren met veel plezier bij Ex Falso. Het repertoire is heel gevarieerd en de sfeer in het koor is vrolijk en toch serieus. Ook na een lange werkdag ga ik altijd fluitend naar de repetitie. Zingen ervaar ik als heel ontspannend. Zéker als we na afloop nog wat gaan drinken, kan ik er de rest van de week weer fris tegenaan. Omdat ik noten kan lezen en de gemakkelijkste partij zing (sopraan), is af en toe een kleine solo of voice-over een welkome uitdaging. Mijn favoriete genre is licht klassiek."


Foto bij testimonial TheoTheo de Best, pianist

“Al heel wat jaren begeleid ik Ex Falso op de piano.  Iedere week kom ik na de pauze op de repetitie en altijd vind ik het weer leuk om het koor dan een uur lang met de piano te ondersteunen. Veel stukken uit het repertoire van Ex Falso zijn door de componist speciaal geschreven voor koor en piano, zoals de Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré.” 


Foto bij testimonial LouiseLouise Winkelmolen, alt

"Ik zing al 19 jaar met veel plezier bij Ex Falso, omdat het een koor is waar serieus gezongen wordt, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid. Ik heb eigenlijk altijd wel zin om te gaan zingen, want ook als ik na een drukke werkdag een beetje moe ben,  werkt het zingen voor mij heel ontspannend. Ons repertoire is gevarieerd, dat vind ik prettig. Mijn favoriete liederen zijn de Engelse liederen, vooral die van Elgar.” 


louk-van-rijswijkLouk van Rijswijk, bas

"Ik zing nu al weer 25 jaar met veel plezier bij Ex Falso. Na anderhalf uur zingen op de dinsdagavond zijn voor mij lichaam en geest weer behoorlijk 'opgeruimd'.  De keuze van het repertoire is zodanig dat er ook wat te 'veroveren' valt. Mijn favoriete liederen zijn de liederen uit de Russisch-orthodoxe rite. Liederen als 'Tebe Poem' en 'Bogoroditse' doen een stevig beroep op de basstem en zijn voor mij bijna meditatief van karakter. Ex Falso is voor mij na al die jaren een vertrouwde groep geworden, waar het heerlijk toeven is."


Charles Laeven, tenor

Wo man singt, da lass dich nieder. Böse Mensen haben keine Lieder “, zei mijn moeder vaak (haar moeder was een Duitse.)
Oh? Zingen slechte mensen niet?  Sowieso heb ik slecht naar mam geluisterd. Alleen in de twee jaar op een seminarie zong ik; in het kerkkoor; (sopraan natuurlijk).  Op St. Ceciliadag kregen we een gebakje!
In latere jaren bromde ik mee met de uitzonderlijk slechte zanger B. Dylan (Subterranean Homesick Blues).
Maar een vader van twee dochtertjes kent zijn bundel: “Notte belle margarinetta”, ”In San Carazzo woont een vorst, die wandelt in zijn slaap…”, “Toen wij van Rotterdam vertrokken…”.
Ook 1 x per maand 1,5 uur Buurtkoor. Een fantastische uitvinding!

En god lof of gelukkig  was er drie jaar geleden Ex Falso!