Optredens

Optreden Luthers Kerkje 18-06-2022

Na twee jaar corona-misère mochten we op 18 juni 2022 in ons vertrouwde Luthers Kerkje
eindelijk weer eens laten horen waartoe we als koor in staat zijn.
Een foto-impressie vindt u hier.

Optreden KERST 2017 Stevenskerk

Op 23 december verzorgde Ex Falso in de Zuiderkapel van de Nijmeegse Stevenskerk een zeer druk bezocht kerstoptreden.

Het koor bood de aanwezigen een zeer gevarieerd programma. Uiteraard vormden een aantal klassieke kerstliederen de hoofdmoot van het programma. Een kleine foto-impressie is hier te vinden.

Openbare repetitie Stevenskerk Nijmegen
zaterdag 24 juni 2017

Dit is het derde jaar op rij dat Ex Falso in de Stevenskerk een 'openbare repetitie' organiseert.
Na een kort, inleidend optreden op het podium van de kerk verhuisden de leden van Ex Falso, onder leiding van Jurriaan Schoffelen en op piano begeleid door Theo de Best, naar de Zuiderkapel. Daar werd een selectie uit het repertoire van Ex Falso ten gehore gebracht. Aan de reacties van de vele belangstellenden te merken werd de keuze en de uitvoering daarvan zeer op prijs gesteld.
Een foto-impressie vindt u hier.

Concert Radboud UMC
Dinsdag 20 december 2016

Het restaurant voor patiënten, familieleden, bezoekers en personeel is aardig gevuld als we op 20 december 2016 een dubbelprogramma zingen met klassieke en moderne kerstliederen, afgewisseld met een paar sfeernummers als Hallelujah van Leonard Cohen en het Djneprlied Rewe ta stogne. Hoewel de ruimte onmetelijk lijkt door de enorme hoogte en we vrezen dat al ons geluid vervliegt, klinkt er na elk lied een spontaan applaus. We hoorden dat we mooi zuiver zongen en al snel kwam een uitnodiging voor december 2017. Mooi om te doen op zo'n verrassende locatie.

Concert op Heumensoord
Zondag 6 maart 2016

We treden op in Heumensoord, de noodopvang aan de rand van Nijmegen waar tussen oktober 2015 en mei 2016 bijna 3000 vluchtelingen bivakkeren. Op weg naar de grote tent in Village Green raken we onder de indruk van de omvang van dit barakkenkamp, de wel heel basale voorzieningen en vooral van de o zo zichtbare lethargie bij veel van de vluchtelingen. Net als vele andere Nijmeegse koren, orkesten en theatergroepen proberen we met ons optreden de verveling op Heumensoord voor even te doorbreken en de mensen daar het gevoel te geven dat ze hier welkom zijn. Voor de kinderen van Heumensoord die sinds januari op school zitten, zingen we een aantal typisch Nederlandse kinderliedjes zoals In de maneschijn en Hoofd, schouders, knieën, teen, knieën, teen. Tot groot enthousiasme van een paar Syrische kinderen die deze liedjes al kennen van school. Een in alle opzichten memorabel optreden van ons koor Ex Falso dat op veel koorleden diepe indruk heeft gemaakt.

Openbare repetitie in de St. Stevenskerk
Zaterdagmiddag 25 juni 2016

Voor de tweede keer in successie een openbare repetitie van Ex Falso In de Zuiderkapel van de Nijmeegse St. Stevenskerk belegt Ex Falso. In de sfeervolle kapel met zijn prachtige akoestiek krijgen de door ons gezongen liederen bijna vanzelf de samenklank die koormuziek zo uniek maakt. Of het nu klassieke religieuze werken zijn van Brahms of Mendelssohn of de meer bekende popsongs als The Rose van Bette Midler of Halleluja van Leonard Cohen.  Het publiek bestaat niet alleen uit de door koorleden uitgenodigde familie, vrienden of bekenden, maar ook uit toeristen die, gelokt door onze koorklanken, als onderdeel van hun bezoek aan de monumentale St. Stevenskerk, even de Zuiderkapel binnenwippen om geboeid te luisteren naar een of meer van onze liederen.  Eenzelfde optreden in 2017 in de St. Stevenskerk staat alweer gepland: op zaterdag 24 juni 2017.  

Kerstconcert op NS-station Nijmegen Centraal
December 2015

Rond de klok van 18.00 uur. Het is een koude avond, vlak voor Kerst. Drommen reizigers haasten zich naar en van de treinen, op weg naar huis. Dan gebeurt er op perron iets bijzonders: vier in het wit gehulde engelen met vleugels lopen zingend vanuit verschillende hoeken van het perron naar een tegen de muur opgestelde piano, naast de bloemenstal. Zij worden gevolgd door de overige leden van Ex Falso. Wat volgt is een bijzonder kerstconcert met bekende Engelse en Duitse kerstliederen, af en toe zoals het hoort op een NS-station overstemd door een sonore dienstmededeling van de NS aan de reizigers. Treinreizigers reageren verrast, sommigen blijven gedurende het gehele concert geboeid staan luisteren en zingen zachtjes mee, anderen reageren verwonderd en blijven even staan, weer anderen lopen onverstoorbaar door en lijken ons koor niet te zien of te horen. Dat hoort allemaal bij een flashoptreden in een publieke ruimte en maakt het ook extra spannend.  Op 20 december 2016 zijn wij er weer, op NS-station Nijmegen Centraal, opnieuw zo rond de klok van 18.00 uur.