Nieuws

januari 2024

Op 21 februari gaan we weer zingen in het kader van de herdenking van het Nijmeegs bombardement op 22 februari 1944. Ons koor staat gepland op de Grote Markt van 20.35 tot 20.50, zie ook op de plattegrond. Nadere info volgt tijdens de repetitie.

 

Op 21 februari worden ook op enkele plekken (Stevenskerkhof, Augustijnenstraat nabij de Hema, in de Emmaushof bij het stadhuis en bij de Molenstraatskerk) lichtbeelden getoond. Die lichtbeelden worden elke avond tot en met 25 februari getoond. In de Molenstraatskerk zijn bovendien elke avond filmbeelden van de stad voor de oorlog en het bombardement te zien.

Maar op 21 februari is er dus ook veel koorzang.

——————————————————————————————————-

november 2023

In het seizoen 2023-2024 zijn onze wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagavond weer in de Piet Gerritszaal op de Heilige Landstichting.
Elke eerste dinsdag van de maand hebben we na afloop van de repetitie een nazit bij Chez Margot (contanten meenemen voor de drankjes).

————————————————————————————————————————-

oktober 2021

Ook Ex Falso werd geraakt in de corona-tijd. Maar… het goede nieuws is dat we weer samen komen om te repeteren. Dit startte in september, zij het eerst nog met de nodige voorzorgsmaatregelen. Maar nu zijn we weer ‘ouderwets’ op dinsdagavond te vinden op de vertrouwde plek: het Luthers Kerkje.

——————————————————————————————————-

maart 2019

Op zondag 31 maart verzorgde Ex Falso een optreden in het OBG te Nijmegen.

Gelet op de reacties van het publiek kunnen we spreken van een zeer geslaagde uitvoering.

Hier een (foto)impressie van het optreden:

 

——————————————————————————————————-

februari 2019

Op donderdag 21 februari vond in het centrum van Nijmegen een indrukwekkende herdenking plaats n.a.v. het feit dat de binnenstad 75 jaar geleden ‘per ongeluk’ werd gebombardeerd.
Ook Ex Falso heeft daaraan een bijdrage geleverd. In vijftien minuten werd een selectie uit het repertoire gezongen; liederen die de hoop voor de toekomst uitstraalden.

Hier een (foto)impressie:

 

——————————————————————————————————-

De oplettende kijker ziet onder het logo de tekst ‘sinds 1993’ staan.
Inderdaad, dat betekent dat ons koor in 2018 25 jaar bestaat.

Op 23 juni as. gaven we in de aula van het Karel de Grote-college in Nijmegen een JUBILEUMCONCERT.

 

Impressies van dit concert vindt u op de speciale jubileum-pagina op deze website.

 

 

 


De pianoruil

Op 2 en 3 januari 2017 heeft de pianoruil plaatsgevonden. Onder de nauwgezette leiding van Paul hebben we de oude piano ontdaan van de wielen. Dat is nu sneller opgeschreven dan het in de uitvoering ging. De piano werd op een bok geplaatst en gekanteld zodat de wielen konden worden gedemonteerd. Voor dat laatste was wel even professioneel gereedschap nodig.

           

Vervolgens doorliep onze nieuwe Chappelle dezelfde kantelprocedure, en met behulp van wat op maat gezaagde houtblokjes van de huismeubelmaker van het OBG konden de wielsteunen passend gemaakt worden.

           

We reden de nieuwe piano, die een heldere klank lijkt te hebben, naar de vertrouwde plek in de kapel. De oude krijgt via Het Goed een nieuwe bestemming.

—————————————————————–

Nieuwe piano en podiumdelen!

Goed nieuws over onze voorzieningen: uit een nalatenschap mochten we een goede piano ontvangen, een Chappelle, die onze huidige piano per januari 2017 gaat vervangen. Heerlijk om goed ondersteund te kunnen worden bij onze repetities. Dank aan de uitleners van onze oude piano en dank aan de schenkers van de Chappelle!

piano-chappelle

Voor optredens hebben we nu eigen podiumdelen tot onze beschikking, met dank aan collega-koor Quod Libet. Ze zijn handig te vervoeren en op te bouwen. Hiermee kunnen we een mooi hoog-laag beeld creëren bij uitvoeringen. Dank aan de uitleners!

podiumdelen